‘Klimaatheks, aandachtshoer’: Jill Peeters krijgt er stevig van langs op social media Buitenland
Buitenland

‘Klimaatheks, aandachtshoer’: Jill Peeters krijgt er stevig van langs op social media

‘Klimaatheks, aandachtshoer’: Jill Peeters krijgt er stevig van langs op social media

Weervrouw Jill Peeters werd met heel wat toeters en bellen opnieuw aan boord gehaald bij VTM en HLN, maar daar is niet iedereen blij mee.

“Ik wil een objectieve weerpersoon en geen klimaatactiviste op het nieuws”, foetert Alain op Twitter. Die uitspraak doet hij nadat er in het VRT- en VTM-journaal identiek dezelfde vraag werd gesteld, maar daar totaal verschillende antwoorden op kwamen. Zo wilden de nieuwsankers weten hoe uitzonderlijk het voor een land als België is om vier grote stormen op rij te krijgen.

Terwijl Sabine Hagedoren de één-kijkers gerust stelde dat het stormweer van de voorbije dagen helemaal niet zo uitzonderlijk is, vertelde Jill Peeters dat het juist wél alarmerend was. “Zoek de angstzaaier”, schrijft een andere Twitteraar.

Dat Jill niet bij iedereen geliefd is, is ook al zelf letterlijk tot bij haar gekomen. Zo postte ze een brief op haar Instagram Stories waarin een misnoegde kijker zijn beklag doet over haar: “Veel te doen ook op sociale media over de middaguitzending VTM-journaal 17/2 over de introductie van Jill Peeters. Kunnen we hier spreken over de ‘Jill Peeters Show’ of een journaal? Wat met uw journalistieke integriteit en eerlijkheid naar de kijker toe als nieuws-provider? Zelfs voor een commerciële zender mogen we hier toch enig consequent zijn verwachten. Of niet soms? Ik dank u sterk hiervoor.”

‘Klimaatheks, aandachtshoer’: Jill Peeters krijgt er stevig van langs op social media
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws