Lies Vandenberghe: "Dit is een rouwproces voor mij en Maarten" Buitenland
Buitenland

Lies Vandenberghe: "Dit is een rouwproces voor mij en Maarten"

Lies Vandenberghe: "Dit is een rouwproces voor mij en Maarten"

VTM-sportankers Maarten Breckx en Lies Vandenberghe kondigden aan dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Maarten en Lies kenden een moeilijk jaar. Ze hebben immers twee miskramen te verwerken gekregen. De twee hebben al een zoontje, Georges (2,5).

Rouwproces

Die miskramen hebben er flink ingehakt. "Op een jaar tijd, en dat was toch heftig", geeft Lies toe in Story. "Het was telkens wel vroeg in de zwangerschap, rond 7 weken, maar dat maakt het verdriet of de pijn niet minder, ook al minimaliseren mensen dat soms wel."

De reacties hielpen Lies duidelijk niet. "Ik kreeg zelfs eens te horen dat ik al een gezond kindje heb en dat dat wel helpt om te verwerken. Awel, nee. Totaal niet. Net omdat ik al een kind heb, weet ik wat ik nu kwijt ben. Het is toch een rouwproces waar je als koppel door moet. Een soort stil verdriet."

Taboe

Lies merkt dat er nog een taboe rond dit thema hangt. "Als je zwanger bent, mag je het van de daken roepen, maar loopt het verkeerd, dan moet je precies zwijgen", klinkt het.

Gelukkig is Lies intussen weer zwanger en ditmaal verloopt alles heel goed. Ze is naar eigen zeggen dan ook dolgelukkig, net als haar man Maarten.

VTM NIEUWS

Lies Vandenberghe is sinds vorig jaar een vast schermgezicht bij VTM NIEUWS. Ze is er sportanker, net als haar man. Voordien was ze aan de slag bij Qmusic.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws