Marijn Devalck doet opvallende onthulling over ‘FC De Kampioenen’: “Ik heb daar toen maar over gezwegen”

marijndevalckPHOTONEWS 1
An Swartenbroekx kennen we allemaal als Bieke uit ‘FC De Kampioenen’. Niet iedereen weet misschien dat An ook een van de vaste scenaristen was van de uiterst populaire Eén-reeks.
“Een leuke anekdote: bij Ans eerste scenario was ík de enige Kampioen die wist dat zij het geschreven had”, vertelt Marijn Devalck, beter bekend als Balthasar Boma, in Dag Allemaal. “Want je weet hoe mensen zijn: als een collega op de één of andere manier boven het maaiveld uitsteekt, dan zorgt dat makkelijk voor hoongelach.”
“Ik heb over het scenario van dochter Swartenbroekx gezwegen als een graf”, aldus Marijn. “‘Dit is René weer op z’n best’, vond iedereen op de set. Maar An had het dus geschreven. En de kwaliteit was top en is dat gebleven. Het was leuk dat zoiets kon: doorgroeien bij ‘De Kampioenen’.”

"Spring-in-‘t-veld van amper 20 jaar"

Marijn heeft in het weekblad niets dan lof voor zijn voormalige collega. “In Ans buurt kun je niet anders dan instant-vrolijk worden", klinkt het. "Ik leerde haar kennen bij de start van ‘F.C. De Kampioenen’. An was een spring-in-‘t-veld van amper 20 jaar. Samen met Ann Tuts vormde ze ‘de Annekes’. An en Ann waren – en zijn – nog steeds meer vriendinnen dan collega’s. ‘Dat moet An(n) weer overkomen’, klonk het vaak backstage! ‘Ah, dewelke? Tuts of Swartenbroekx?’’, lacht Marijn.