Nieuw programma geeft Tom Waes heel nieuw inzicht: “Ik stond hier echt van versteld” Buitenland
Buitenland

Nieuw programma geeft Tom Waes heel nieuw inzicht: “Ik stond hier echt van versteld”

Nieuw programma geeft Tom Waes heel nieuw inzicht: “Ik stond hier echt van versteld”

Vorige week is Tom Waes gestart met de opnames van het nieuwe ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een programma gemaakt door productiehuis De Mensen voor Eén. Tom zoekt in deze documentairereeks uit wat er zich hier sinds de aankomst van de eerste Homo sapiens heeft afgespeeld, op de 14.000 vierkante kilometer die we vandaag Vlaanderen noemen.

‘Het verhaal van Vlaanderen’ brengt de geschiedenis tot leven in tien afleveringen die telkens inzoomen op een periode uit de geschiedenis. Die geschiedenis wordt tastbaar gemaakt met historische re-enactments die de kijkers meenemen naar het slagveld van de Guldensporenslag, de tijd van de Romeinen of zelfs naar de badkamer van Filips De Goede.

Tom dompelt zich helemaal onder in het verleden. Hij gaat ook zelf op onderzoek en praat met historici. Wat zijn op dit moment de laatste historische inzichten? Dankzij innovatieve grafische technieken kunnen we ook een blik werpen op hoe het Vlaanderen van vandaag er vroeger uitzag.

Geweldige reeks

"Ik heb net de eerste opnamedagen achter de rug en kan nu al verklappen: wat een geweldige reeks wordt dit. De grootse historische fictiescènes zullen je als kijker volledig meezuigen in het verhaal. Geschiedenis hoeft geen saaie materie uit stoffige boeken te zijn, maar kan mensen echt meeslepen. Ik heb zelf tijdens de voorbereidingen van dit programma al veel opgestoken en stond versteld van sommige verhalen. Ik ben er zeker van dat de kijker die verwondering ook zal voelen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws