Noord-Koreaanse nucleaire raket kan in 72 minuten (!) voor einde van de wereld zorgen Buitenland
Buitenland

Noord-Koreaanse nucleaire raket kan in 72 minuten (!) voor einde van de wereld zorgen

Noord-Koreaanse nucleaire raket kan in 72 minuten (!) voor einde van de wereld zorgen

Een nieuwe theorie beweert dat de wereld binnen slechts 72 minuten kan eindigen door een reeks gebeurtenissen getriggerd door een Noord-Koreaanse nucleaire raket.

Pulitzerprijs-winnaar journalist Annie Jacobsen stelt in haar aankomende boek 'Nuclear War: A Scenario' dat Kim Jong-un, de dictator van de Democratische Volksrepubliek Korea, het einde van de beschaving zou kunnen triggeren door zijn raketten te richten op specifieke doelen in de Verenigde Staten.

De eerste doelwitten zouden het Pentagon in Washington D.C. en een nucleaire reactor in Californië zijn. Jacobsen beschrijft dat een dergelijke aanval complete chaos zou veroorzaken onder de topmilitairen en een haastige reactie van de president zou uitlokken. De zittende president zou slechts zes minuten hebben om te reageren op nieuws van een inkomende raket en zou waarschijnlijk onder druk worden gezet door militaire adviseurs om een vergeldingsaanval te lanceren.

Jacobsen benadrukt het belang van een stabiele bevelhebber: "Je wilt een opperbevelhebber hebben die geestelijk gezond is, volledig in controle over zijn mentale capaciteiten, niet volatiel, niet geneigd tot woede." Ze voegt eraan toe dat deze eigenschappen essentieel zijn omdat de president de exclusieve autoriteit heeft om nucleaire wapens te lanceren.

Deze angstaanjagende hypothese onderstreept het potentiële gevaar van een nucleaire oorlog en de noodzaak voor zorgvuldige selectie van een leider met de vinger aan de nucleaire knop.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws