Rijbereik van je elektrische auto verhogen? Met deze goedkope folie rij je duizenden kilometers verder

230906elektrischeautopixabay
Heel wat onderzoekers blijven zoeken naar manieren om het rijbereik van elektrische wagens te verhogen. Nu lijkt het erop dat ze zo'n manier gevonden hebben.
Zo zou een plakfolie met zonnecellen de actieradius van een elektrische wagen gigantisch kunnen vergroten. Duitse onderzoekers ontwikkelden zo'n dunne zonnecelfilm die geplakt kan worden op motorkappen en autodaken. En dat allemaal voor een laag prijskaartje.
"We hebben de zonnecellen bevestigd op de motorkap van de Volkswagen Polo, een automodel dat vaak in Duitsland wordt verkocht", aldus de onderzoekers uit Freiberg. "We zijn nu op zoek naar ontwikkelingspartners om het oppervlak verder te verbeteren en vervolgens willen we met een autofabrikant een grootschalige productie opstarten."

4.000 km extra

Zo zou je maar liefst 4.000 kilometer extra rijbereik per jaar hebben zodra je de tape laat plakken op je wagen. De onderzoekers schatten de pure productiekosten op zo'n 100 tot 150 voor een motorkapfilm als het in grote aantallen geproduceerd kan worden.