Sam Bettens heeft slecht nieuws over transitie naar man: "Teleurgesteld" Buitenland
Buitenland

Sam Bettens heeft slecht nieuws over transitie naar man: "Teleurgesteld"

Sam Bettens heeft slecht nieuws over transitie naar man: "Teleurgesteld"

De transitie van vrouw naar man verloopt moeizaam voor Sam Bettens. De zanger beseft dat hij veel geduld moet uitoefenen.

"Ik klaag niet, ik heb een sterk lichaam en ben gezond. Maar net als bijna iedereen heb ik wel een heel moeilijke relatie met mijn lichaam”, vertelt Bettens in zijn nieuwste vlog. “Jammer genoeg hebben de testosteron en de work-outs nog geen positieve invloed op de dysforie: mijn mentale onrust over het feit dat mijn lichaam en genderidentiteit niet overeenstemmen."

"Ik staar nog vaak teleurgesteld naar mezelf in de spiegel en vraag me af wanneer de tijd komt dat ik er echt uit zal zien als een man. Rationeel moet ik blij zijn met hoe ik er uitzie, maar zo voel ik het niet aan op dit moment.”

In de yogales voelde Bettens de drang om net als andere mannen zijn shirt uit te trekken. "Maar daar hangen overal spiegels en ik was niet van plan om mijn lichaam te tonen. Maar toen dacht ik: als ik niet kan wennen aan mijn eigen beeld, met littekens op mijn borstkas en met mijn bredere heupen, hoe kan de rest van de wereld dan gewoon worden aan een transgender man in volle transitie? Dus heb ik mijn shirt uitgetrokken. Het was moeilijk, maar tegelijk erg bevrijdend”.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws