‘Thuis’-makers doen straffe onthulling over Leah Thys: “Ze wil dit écht doen” Buitenland
Buitenland

‘Thuis’-makers doen straffe onthulling over Leah Thys: “Ze wil dit écht doen”

‘Thuis’-makers doen straffe onthulling over Leah Thys: “Ze wil dit écht doen”

De eerste aflevering van het nieuwe ‘Thuis’-seizoen werd meteen ook de laatste voor acteur Walter Moeremans. De acteur vertolkte maar liefst dertien jaar de rol van Leo Vertongen. Leo werd in de serie getroffen door een beroerte, die hij niet overleefde.

Het overlijden van haar tv-echtgenoot moet vreemd hebben aangevoeld bij Leah Thys. Niet lang geleden verloor ze zelf nog haar echtgenoot in het echte leven. Jos De Man overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting. Leah, die zelf ook geveld werd door het virus, stond er echter op: ze wilde en zou deze verhaallijn spelen.

"De verhaallijn rond het overlijden van Leo is begin 2021 al bedacht door de schrijvers van ‘Thuis’”, zegt producer Hans Roggen aan VRT NWS. “In een dagelijkse fictiereeks is het niet ongewoon dat de grote verhalen lang op voorhand bepaald zijn.”

"Ik ben een actrice, en ik ga mijn rol spelen"

“Maar de scènes zijn pas opgenomen eind juli-begin augustus, niet lang na de terugkeer van Leah naar de set. Uiteraard hebben we met haar besproken wat we hiermee zouden doen, gezien de gebeurtenissen in haar eigen leven.”

“Leah was heel duidelijk: ‘Komaan mannen, ik ben een actrice, en ik ga mijn rol spelen’”, zegt Roggen. "Ze wil hier al haar métier in steken. Want al komen sommige verhaallijnen héél dicht bij onze acteurs: Leah is Marianne niet. En daarom speelt ze dit verhaal met een bijzonder grote fierheid. Want Leah heeft het in het verleden vaak genoeg gezegd tegen de acteurs in opleiding, aan wie ze lesgeeft: ‘met elke kras op je ziel word je een betere acteur’.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws