Verschrikkelijk nieuws over zanger Arno Hintjens (70) Buitenland
Buitenland

Verschrikkelijk nieuws over zanger Arno Hintjens (70)

Verschrikkelijk nieuws over zanger Arno Hintjens (70)

Arno Hintjens lijdt aan pancreaskanker. Daarom annuleert hij een deel van zijn lentetournee. Dat laat de zanger weten in De Standaard en Le Soir.

Begin november werd de diagnose gesteld. Ondertussen onderging Arno al meerdere chemotherapiesessies. Volgende week gaat hij, na nog een laatste concert in Parijs, nogmaals onder het mes in Brussel. In het interview met De Standaard benadrukt de zanger dat hij, ondanks de ziekte, de muziek niet wil opgeven.

“De mensen die weten dat ik kanker heb, vragen zich af waarom ik op een podium sta”, zegt Arno. “Maar je moet weten: ik heb tijdens en na een concert meer energie dan ik vandaag heb. Zelfs door gewoon te weten dat er een concert aankomt, word ik energieker."

Kracht

“Muziek heeft altijd mijn leven gered”, laat de zanger nog weten. “Concerten zijn belangrijk voor mij, maar ook voor al die mensen die staan te wachten. In de concerten die ik nu speel, breng ik de song ‘Ha Ha’ als uitsmijter. ‘Give me power, de la force’: dan word ik één met het publiek. Ik vraag aan de mensen om me kracht te geven. En die energie neem ik dan met me mee, want ik kan ze gebruiken."

Arno Hintjens staat reeds vijftig jaar in het vak. Zijn doorbraak kwam er met de rockband TC Matic, en ook zijn solo-carrière was tot nu toe erg succesvol. Afgelopen donderdag nam hij op de Mia’s een Lifetime Achievement Award in ontvangst naar aanleiding van zijn grote verdiensten voor de Belgische muziek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws