Vrouw doet zich jarenlang voor als verpleegkundige: “Dit is absoluut alarmerend” Buitenland
Buitenland

Vrouw doet zich jarenlang voor als verpleegkundige: “Dit is absoluut alarmerend”

Vrouw doet zich jarenlang voor als verpleegkundige: “Dit is absoluut alarmerend”

De 49-jarige Brigitte Cleroux zorgt momenteel voor opschudding in Canada. Cleroux wordt er namelijk van beschuldigd zich jarenlang voor te doen als verpleegster. Ze gaf ook medicijnen aan patiënten terwijl ze daarvoor totaal niet gekwalificeerd is.

In een persbericht meldde de politie van Vancouver dat ze een onderzoek waren begonnen naar Brigitte Cleroux nadat ze hadden ontdekt dat een medewerker van het B.C. Vrouwenziekenhuis zich van juni 2020 tot juni 2021 voordeed als verpleegster. De politie zei dat Cleroux de naam van een echt gekwalificeerde verpleegster had gebruikt terwijl zij voor de patiënten in het ziekenhuis zorgde.

"We weten nog niet hoeveel mensen in Vancouver mogelijk zijn behandeld door de frauduleuze verpleegster, maar we werken samen met de provinciale gezondheidsdiensten om patiënten te identificeren die mogelijk contact met haar hebben gehad," zei woordvoerster Tania Visintin in het persbericht.

Absoluut alarmerend

Het zijn niet de eerste aanklachten tegen Cleroux. In augustus had de politie van Ottawa reeds een reeks aanklachten tegen haar ingediend, waaronder mishandeling met een wapen, criminele nalatigheid met lichamelijk letsel en het gebruik van een vervalste documenten.

Volgens CBC News heeft Cleroux een geschiedenis van het ‘na-apen’ van professionals, waaronder verpleegkundigen en leraren, en het dateert uit 1991. Ze is beschuldigd van het toedienen van injecties, waaronder kalmeringsmiddelen en pijnstillers, aan patiënten in zowel Vancouver als Ottawa.

Danette Thomsen, vice-voorzitter van het B.C. Nurses' Union, beschreef de beschuldigingen als "absoluut alarmerend" en zei dat ze nog nooit had gehoord dat zoiets in de provincie gebeurde. “Het feit dat dit zelfs kan gebeuren roept vragen op over de controles van de gezondheidswerkgevers, en of het voldoende is - blijkbaar niet - om onze patiënten en ons personeel veilig te houden," zei Thomsen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws