VTM-journaliste Hannelore Simoens onthult wangedrag van politicus tegen haar: "Eikel" Buitenland
Buitenland

VTM-journaliste Hannelore Simoens onthult wangedrag van politicus tegen haar: "Eikel"

VTM-journaliste Hannelore Simoens onthult wangedrag van politicus tegen haar: "Eikel"

Hannelore Simoens is een van de bekendere gezichten uit het VTM NIEUWS. Ze neemt ook deel aan het VTM-programma 'De Verraders'.

Simoens brengt vaak politiek verslag uit. In die wereld moet je je mannetje kunnen staan als verslaggeefster. "Na al die jaren hebben politici me leren kennen als iemand die vragen durft te stellen. Ik heb het gevoel dat ze me respecteren, omdat ik mijn ‘mannetje’ kan staan", zegt Hannelore in Story.

"Eikel"

"Er zijn gelukkig ook steeds meer vrouwen in de politiek maar het blijft hoofdzakelijk een cultuur van mannen en zij hebben een bepaalde manier van beleid voeren: aantjesgedrag, met de ellebogen werken, om ter luidst roepen... Vrouwelijke politici zijn subtieler en dat wringt soms."

Hannelore kreeg ooit te maken met grensoverschrijdend gedrag. "Zonder namen te noemen, een politicus zei ooit tegen mij: ‘Zeg meiske, wat doet gij hier eigenlijk?’ Mij ‘meiske’ noemen is sowieso al heel denigrerend. Hij deed echt uit de hoogte. Een andere man gaf me plots een kus op het voorhoofd. Maar ik voelde me nooit geïntimideerd en kon alleen maar denken ‘eikel’. Maar eigenlijk was dat niet oké."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws