VTM-journaliste Lies Vandenberghe wordt aangesproken op straat: “Ik was helemaal in shock” Buitenland
Buitenland

VTM-journaliste Lies Vandenberghe wordt aangesproken op straat: “Ik was helemaal in shock”

VTM-journaliste Lies Vandenberghe wordt aangesproken op straat: “Ik was helemaal in shock”

In 2020 maakte Lies Vandenberghe de overstap van radio naar televisie. Dat zorgde voor een wonderlijke primeur: Lies werd zo het allereerste vrouwelijke sportanker bij VTM.

“Ik vind dat wel cool. Ik hoop dat ik meisjes kan inspireren”, zegt Lies in De Zondag. “Er zijn echt te weinig vrouwen in de sportjournalistiek. Onlangs werd ik aangesproken door een madammeke: ’Ik ben fan van u, maar mijn man niet. Die vindt dat vrouwen niets van sport kennen.’ Bam. Toffe man, zeg. Ik was in shock.”

“In Vlaanderen kan een sportjournaliste maar op weinig krediet rekenen van het publiek”, merkt Lies op. “Een man wel, want die kent zogezegd alles van sport. In landen zoals Nederland en Spanje leven die vooroordelen veel minder.”

Nog meer respect

Toch doet ze haar job met veel passie en plezier. “Het is hard werken, maar tegelijk kicken en genieten”, zegt ze. “Het EK bijvoorbeeld: het was fantastisch om weer live verslaggeving te kunnen doen. In mijn eerste jaar zag ik de sporters vooral als personages, dit jaar heb ik hen beter leren kennen. Ik heb nog meer respect gekregen voor wat zij doen.”

Populair

Laatste nieuws