‘VTM NIEUWS’-journalist Patrick Van Gompel bekent: “Ik heb hen omgekocht” Buitenland
Buitenland

‘VTM NIEUWS’-journalist Patrick Van Gompel bekent: “Ik heb hen omgekocht”

‘VTM NIEUWS’-journalist Patrick Van Gompel bekent: “Ik heb hen omgekocht”

Patrick Van Gompel werkt al meer dan 40 jaar als journalist. Sinds 1989 werkt hij bij de VTM-redactie. In al die jaren heeft hij vaak tot het uiterste moeten gaan.

"Ik heb heel veel mensen omgekocht. Het was het middel om ergens binnen te geraken, maar ik heb nooit betaald om mensen te doen praten”, zegt Patrick in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Ik had tot mijn vijftigste ook altijd sigaartjes mee. Ik deelde die dan uit aan de douane, aan om het even wie. Het was een manier om contact te leggen. Mensen omkopen moet je leren.”

Find, fuck, forget

Patrick heeft veel miserie gezien. Dat compenseert hij door graag en veel te lachen. “Er moet op tijd ontspanning zijn om je geest leeg te maken”, aldus Patrick. “Dat verhoogt de concentratie. Humor is een soort zelfnazorg.”

“De drie F's zijn ervoor uitgevonden: 'Find, fuck, forget'. Je moet een interessant onderwerp of een goed verhaal vinden, je moet het uitstekend in elkaar steken en je mag het meteen weer vergeten omdat je anders knettergek wordt”, merkt hij op. “Ik lach in het dagelijkse leven heel graag en veel.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws