Frans Bauer neemt drastische maatregelen na Mariska's hersinfarct: "Je weet nooit wanneer het gedaan kan zijn"

220204FRANSBAUSERMARISKAINSTAGRAM
Frans Bauer heeft geen gemakkelijke tijden achter de rug. Begin vorig jaar werd zijn vrouw Mariska getroffen door een herseninfarct. En hoewel zijn echtgenote intussen aan de beterhand is, heeft dat de zanger toch serieus aan het denken gezet.
In januari 2022 sloeg het noodlot toe bij Mariska Bauer. Op haar 46ste werd Frans Bauers echtgenote getroffen door een herseninfarct. Ze is nog niet helemaal de oude, maar Mariska is al flink opgekrabbeld. Toch is de zanger er niet gerust in. “Sinds Maris een herseninfarct kreeg, ben ik angstiger geworden”, geeft hij toe in het Nederlandse magazine Margriet.
Ook zijn eigen gezondheid houdt hem steeds meer bezig, nu hij in december 50 wordt. “Dat vind ik echt erg”, vindt Frans. Ook met 40 worden had hij de grootste moeite. Maar toen blikte hij terug op mooie levensgebeurtenissen en vooruit op wat hij allemaal nog wilde gaan doen. “Ik was op de helft, dacht ik toen. Nu weet ik niet wat ik moet denken”, haalt de zanger zijn schouders op. “Hoeveel jaar heb ik nog? Ik ben in elk geval over de helft.” Zijn begrafenis speelt zelfs al in zijn gedachten.

Leven na de dood

Zo heeft hij zijn kinderen al duidelijk gemaakt dat zijn afscheid geen droevige toestand mag worden. “Ik heb een feestelijk leven achter de rug, heb elke droom die ik had zien uitkomen, dus het moet positief zijn”, denkt Frans erover. “Liefst zoals ik het ooit in New Orleans zag: met zo'n band en mensen die dansen met je kist.”
De zanger ziet sterven dan ook niet per se als iets treurigs. ”We'll meet again, dat gevoel heb ik heel sterk”, besluit hij. Op die manier kan hij zich aan iets ‘vasthouden’. “Als ik zou geloven dat er niks is na de dood... Dat vind ik zo niksig. Ik heb graag het gevoel dat er nog iets is, straks. Dat ik iedereen terugzie die ik liefheb”, aldus Frans.