Marco Borsato reageert voor het eerst op vervolging seksueel misbruik van minderjarig meisje Buitenlandse celebs
Buitenlandse celebs

Marco Borsato reageert voor het eerst op vervolging seksueel misbruik van minderjarig meisje

Marco Borsato reageert voor het eerst op vervolging seksueel misbruik van minderjarig meisje

De Nederlandse zanger Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarig meisje. Hij wordt ervan verdacht het slachtoffer onzedelijk betast te hebben. Dat maakte Openbaar Minsterie (OM) in Nederland woensdagochtend bekend. Marco Borsato reageert teleurgesteld op de beslissing van het OM.

Borsato wordt ervan verdacht een destijds 15-jarig meisje onzedelijk betast te hebben. Hij zou verschillende keren haar borsten en billen betast hebben en met zijn handen onder haar rokje gezeten hebben en tussen haar benen gestreeld hebben. Het misbruik zou plaatsgevonden hebben tussen 2014 en 2019. Daarop wordt de zanger ontucht met een minderjarige ten laste gelegd.

Bij RTL Boulevard heeft Marco Borsato via zijn advocaten ook gereageerd op de vervolging. Ze zeggen dat hij enorm teleurgesteld is over de beslissing. "Met name omdat van zijn kant in de door hem aanhangig gemaakte smaad, laster en het doen (aanzetten) van valse aangifte zaak, die door het OM Noord-Holland in 2021 in behandeling is genomen, kan worden aangetoond dat hij zich niet aan ontucht heeft schuldig gemaakt", klinkt het.

Onbegrijpelijk

"Het door de verdediging aangedragen en vergaarde onderzoeksdossier bevat maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die dit ondersteunen en belastend zijn voor aangeefster." Volgens hen is er ook geen kennis genomen van het andere dossier bij het nemen van de beslissingen om hem te vervolgen. De advocaten noemen de keuze van het OM dan ook "onbegrijpelijk en onvolledig".

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws