Sergio Herman compleet gebroken na vreselijk nieuws: "Veel te vroeg gestorven"

240206sergiohermanphotonews
Vanavond trekt Sergio Herman samen Tom Waes naar Zuid-Afrika in 'Sergio over de grens'. Daarin gaan ze ook een wijndomein bezoeken. En dat heeft een heel bijzondere reden.
"Ik had ooit een sommelier, Lotte Wolf. Ze was sommelier bij ons in Oud Sluis", vertelt Sergio Herman terwijl hij samen met Tom Waes op weg is naar het wijndomein. "Ze was echt een talent, niet te schatten. Ze had zoveel power en zoveel kennis dat iedereen respect voor haar kreeg", aldus de chef-kok.
"Maar ze is op heel jonge leeftijd gestorven", vertelt hij geëmotioneerd. "En haar droom was altijd om ooit nog eens wijn te maken in Zuid-Afrika. Ze heeft wel haar wijn gemaakt op dat wijndomein, bij haar mentor Johan. Maar zij was eigenlijk onderweg om dat helemaal zelf te gaan doen op dat wijndomein, want dat was haar grootste droom."

Amper 32 jaar

Maar helaas is Lotte daar nooit aangekomen. "Net op de dag van haar vertrek stierf Lotte aan een hersenbloeding. Ze was toen amper 32 jaar. Dit wordt dus voor mij een heel emotioneel moment", aldus Sergio.