Zita Wauters: "Ik was daar bang voor, omdat ik de dochter ben van Koen Wauters" Buitenland
Buitenland

Zita Wauters: "Ik was daar bang voor, omdat ik de dochter ben van Koen Wauters"

Zita Wauters: "Ik was daar bang voor, omdat ik de dochter ben van Koen Wauters"

Voor Zita Wauters, dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser en tegenwoordig ook een mediafiguur, was het start van het nieuwe schooljaar toch best spannend. In NINA legt ze uit waarom.

“Ik ben dit schooljaar gestart op een nieuwe school – we zijn verhuisd naar Gent – waar ik niemand kende, en dat was eng. Ik was bang dat ze zouden lachen: ik spreek geen Gents dialect zoals zij", vertelt Zita. "Of dat ze vooroordelen zouden hebben over mij als ‘dochter van’. Of dat ik geen vrienden zou maken. Maar de ongerustheid was onterecht: ik ben er heel goed ontvangen.”

Zita heeft meer dan 100.000 volgers op Instagram en heeft dus een soort van voorbeeldfunctie. "Ik zie mezelf niet als een voorbeeld, al besef ik inderdaad wel dat veel jonge kinderen ergens … tja ‘naar me opkijken’, of zo? Dat is soms wel wat moeilijk, omdat ik niet weet of ik aan de verwachtingen voldoe", zegt ze.

Sociale media

"Ik kan niet altijd perfect zijn, of er goed uitzien, zoals gezegd. Anderzijds: ik krijg vaak berichtjes van jonge meisjes die me om advies vragen, of me iets toevertrouwen waarmee ze het moeilijk hebben. Ik probeer altijd lief te antwoorden. Stel dat ik zo toch een paar jongeren help? Dan ben ik blij. Maar ‘social influencer’ en zo: ik blijf daarvan schrikken. (lachje) Ik ga ook zeker niet naast mijn schoenen lopen – hoeveel volgers ik ook mag hebben. Daar is geen enkele reden toe. Ik ben een jong meisje, net zoals alle andere jonge meisjes. Punt.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws