Donderdag 10 Oktober 2019 - 08:00   I   Foto: VRT  I   Bron: VRT  I   door Redactie

Leah Thijs waarschuwt ‘Thuis’-collega Moora Vander Veken voor haar tijdelijke exit: “Dit heb ik destijds ook ondervonden”

Leah Thijs waarschuwt ‘Thuis’-collega Moora Vander Veken voor haar tijdelijke exit: “Dit heb ik destijds ook ondervonden”

Hoewel het sabbatjaar van Moora Vander Veken, beter bekend als Olivia in de Één-serie ‘Thuis’, overwegend positief onthaald wordt, worden haar toch ook waarschuwingen toegefluisterd.

Leah Thijs neemt al sinds aflevering één de rol van Marianne Bastiaens voor haar rekening. Leah woonde en werkte bijna elf jaar in Londen en weet dus als geen ander welk avontuur Moora Vander Veken staat te wachten. Ze waarschuwt in Dag Allemaal niettemin voor de mindere kantjes van de Britse hoofdstad.

“Londen is verschrikkelijk duur”, zegt de 74-jarige actrice. “Wie niet bij familie of vrienden kan intrekken, betaalt zich blauw aan huur en levensonderhoud. Ik ondervond het destijds zelf tijdens mijn eerste jaar in Londen. Toen kluste ik bij als demonstratrice in warenhuizen.”

Potten en pannen

Leah gaf les aan de befaamde Guildford School of Acting, maar met haar loon alleen kon ze zich amper onderhouden. “Ik heb een jaar kookpannen en zelfs massagekussens verkocht. Ik woonde samen met mijn vriendin Janet McTeer. Heel gezellig, maar we kozen daar toch vooral voor omdat we zo de kosten konden delen”, klinkt het.

De reden dat Londen zo duur is, is omdat het aanbod zo enorm is door de eeuwenoude theatertraditie. “De scholen en docenten zijner echt top. Overal krijg je een mooie basis om je verder te ontwikkelen en krijg je tools aangereikt”, sluit ze af met een positieve noot.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Leah Thys  I  Mora Van der Veken  I  shownieuws