Zondag 20 Oktober 2019 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: KMI  I   door Redactie

Het weer slaat echt helemaal om: Dit staat ons te wachten in komende week

Vanavond blijft het vooral in het zuidoosten regenen, terwijl het elders droger is. Volgende nacht bereikt vanuit Frankrijk een actieve regen- en buienzone ons land. Vooral over de westelijke helft van het land verwachten we dan plaatselijk behoorlijk wat neerslag, eventueel met enkele onweders.

Het weer slaat echt helemaal om: Dit staat ons te wachten in komende week

Over de oostelijke landshelft is het wellicht veel droger. Op de Ardense hoogten is er kans op mistbanken. We halen minima van 9 tot 12 graden. De matige noordoostelijke wind ruimt naar zuid tot zuidoost. Dat meldt het KMI.

Maandag wordt het overwegend zwaarbewolkt. 's Ochtends vroeg vallen er in het uiterste westen en noordwesten nog enkele fikse buien. Overdag verwachten we overal nog af en toe wat lichte regen of een paar buitjes. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden. Er waait een matige en over het oosten soms een vrij krachtige wind uit zuidelijke en later uit zuidwestelijke richtingen. Over het westen is de wind tijdelijk zwak en veranderlijk. Aan zee draait de wind op het einde van de dag naar het noordwesten. Over het oosten van het land kunnen rukwinden tot 60 km/u of wat meer voorkomen.

Maandagavond valt er hier en daar wat lichte neerslag, vooral dan in het westen. Maandagnacht blijft het vaak droog. Plaatselijk kunnen er opklaringen verschijnen, maar we verwachten ook veel lage wolken met kans op nevel of mistbanken. De minima schommelen tussen 6 en 11 graden. De wind wordt stilaan zwak uit west tot zuidwest.

Dinsdag eerst ochtendgrijs dat in de voormiddag optrekt. Daarna rustig en veelal droog weer bij een wisselende bewolking. Over het noorden is een buitje nog mogelijk. Maxima tussen 12 en 16 graden bij een zwakke veranderlijke wind.

Mooi weer

Woensdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, zacht en soms vrij zonnig. In het westen hangen er meer wolken en kan er nog een spatje regen vallen. Maxima tussen 15 en 19 graden bij zwakke oosten- tot zuidoostenwind. Donderdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, zacht en soms vrij zonnig. Maxima tussen 16 en 20 graden bij zwakke zuidwestenwind. Ook vrijdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, wisselend bewolkt. Het blijft droog en het wordt zo'n 17 graden in het centrum bij slechts een zwakke bries. Ook in het weekend blijft het rustig en zacht.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KMI  I  n365