Jens Keukeleire: "Hij is gewoon een sterkere renner dan ik"

Jens Keukeleire:
Zaterdag 15 December 2018 - 07:01   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Jens Keukeleire maakte vorig seizoen de overstap naar Lotto Soudal. Hij werd samen met Tiesj Bennoot kopman, maar door ziekte viel een groot deel van zijn voorjaar in het water. In de Tour de France raakte hij vervolgens betrokken in een val. Een behoorlijk pechjaar dus.

Keukeleire wil dat in 2019 achter zich laten. “Ja, ik ben echt enorm hongerig naar 2019”, geeft hij toe, “ik wil dit rotjaar zo snel mogelijk achter me laten en in 2019 graag eens gespaard blijven van pech en ziekte. Dit voorjaar wil ik niet opnieuw in de zetel beleven, maar mee koers maken, tonen dat ik progressie heb gemaakt.”

Tiesj Bennoot won vorig jaar Strade Bianche. “Voor mij verandert dat niet veel”, zegt hij daarover, “ik wist altijd al dat Tiesj grote koersen kon winnen. Hij is ook een sterkere renner dan ik, maar ik heb zeker ook mijn plaats naast hem in de ploeg. Je kan maar beter meerdere troeven hebben en ik kan zeker ook mijn rol spelen, in die voorjaarswedstrijden en wellicht ook een paar keer in de trein van Caleb Ewan (zijn oud-ploegmaat ook bij Orica, red), al zal ik er wel geen vaste pion zijn.”

Programma

Het seizoen van Keukeleire begint in Argentinië in de Ronde van San Juan.  “Dat bleek een goede ervaring en wil ik ook nu herhalen. Nieuw is wel dat ik daarna op hoogtestage trek naar de Sierra Nevada in februari, samen met Tiesj Benoot (die zo’n stage ook het voorbije jaar inlaste na Argentinië, red) en Jelle Wallays. In het verleden heb ik al altijd goed gereageerd op hoogtestages die ik afwerkte in mei, nu gaan we dat ook eens proberen in de winter. Vervolgens staat het openingsweekend op het programma met de Omloop Het Nieuwsblad. Kuurne rijd ik niet, de GP Samyn wel. Vervolgens de Strade Bianche en Tirenno-Adriatico. Daarna moeten we het programma nog eens bekijken.”

TAGS  I  Jens Keukeleire  I  Lotto Soudal  I  Tiesj Bennoot  I  sport