-->

Gert Verhulst houdt zich niet langer in: “Wat een zieligaard”

Gert Verhulst houdt zich niet langer in: “Wat een zieligaard”
Donderdag 7 November 2019 - 07:45   I   Foto: Photonews   I  Bron: Humo  I  

Dit voorjaar was er veel aandacht voor het nieuws dat Gert Verhulst stopt als baasje van Samson. De kinderserie is al 30 jaar enorm populair, al was er minstens één persoon die de ophef niet begreep.

Dichter Stijn De Paepe stuurde een bericht de wereld in via Twitter dat luidde: “Half Vlaanderen ligt in zwijm voor een patser die kinderen de meest simplistische, goedkope, van alle authentieke en complexe emoties gespeende, opgewarmde kost voorschotelt.” Gert reageert deze week in Humo op deze kritiek.

“Pff, niet iedereen moet het goed vinden”, zegt Gert. “Maar van ‘Kabouter Plop’ of ‘Samson en Gert’ kun je toch moeilijk zeggen dat het slecht gemaakt is? Dan zouden we daar toch geen 30 jaar succes mee boeken?"

Zielig

“Toen Walter (De Donder) in het Sportpaleis voor 17.000 tieners en twintigers op het podium verscheen, was het alsof Mick Jagger daar stond. We veegden het decibelrecord van Metallica gewoon van de tabellen. Als dan achteraf iemand schrijft dat hij het niet goed vond, is dat bijna zielig”, besluit Gert.

TAGS  I  Gert Verhulst  I  shownieuws  I  Walter De Donder  I  Kabouter Plop  I  Samson en Gert