‘Belgium’s Got Talent’-deelnemer zwaar onder vuur: “Mijn respect is meteen weg” Buitenland
Buitenland

‘Belgium’s Got Talent’-deelnemer zwaar onder vuur: “Mijn respect is meteen weg”

‘Belgium’s Got Talent’-deelnemer zwaar onder vuur: “Mijn respect is meteen weg”

Vrijdagavond konden we met z’n allen genieten van de twee studioshow van ‘Belgium’s Got Talent’. Vilja Duo kon na hun wondermooie prestatie rekenen op de stem van de jury.

Achteraf kwam er op de sociale media echter een storm van kritiek op comedian Peter Hens. Peter kreeg weliswaar heel de zaal en ook heel wat huiskamers aan het lachen, maar er moest enkele kijkers iets van het hart na het zien van zijn nummer ‘Rare Tattoo’.

Er wordt Peter namelijk verweten schuldig te zijn aan plagiaat. “Niets mis met een nummer vertalen en Peter Hens is een sympathieke kerel, maar breng dan op zn minst credits aan de originele artiest”, klinkt het. Een video van het originele nummer 'Weird Tattoo' van de populaire Amerikaanse komiek Stephen Lynch wordt erbij geplaatst als verduidelijking.

“Bij een gewoon nummer als zanger is het enigszins nog oké om een vertaling te brengen, bij comedy heb ik er inderdaad ook wat meer moeite mee”, wordt door een ander bevestigd. “Pure plagiaat. Neemt mijn respect voor Peter meteen weg”, schrijft een kijker nog.

Populair

Laatste nieuws