Zondag 3 Februari 2019 - 21:54   I   door Timothy Collard

STVV wint ruim van Eupen en knikkert Anderlecht uit top 6

RSC Anderlecht zit na speeldag 24 in de Jupiler Pro League in vieze papieren. Het verloor zelf op het veld van Standard (2-1) en enkele uren later maakte STVV het allemaal nog wat erger. De Limburgers won in eigen huis met 4-1 van KAS Eupen en knikkeren paars-wit uit de top 6.

STVV wint ruim van Eupen en knikkert Anderlecht uit top 6

In een onderhoudende pot voetbal stond het na een dik kwartier spelen al 1-1. Toyokawa opende de score voor Eupen, maar zijn landgenoot Kamada hing de bordjes snel opnieuw in evenwicht. Op slag van rust had STVV de scheve situatie overigens volledig rechtgezet. Boli tekende voor de 2-1.

In de slotfase van de tweede helft legde diezelfde Boli de match in een definitieve plooi. Na een flits van Acolatse duwde Boli zijn tweede van de avond mooi tegen de touwen. In blessuretijd knalde De Sart de 4-1-eindstand nog op het scorebord.

STVV in, Anderlecht uit top 6

Door deze zege springt STVV naar de vijfde plaats in de stand en valt Anderlecht uit de top 6. De Kanaries zijn alvast om hun huid duur te verkopen tijdens de laatste speeldagen van de reguliere competitie.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  STVV  I  Eupen  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal