Theo Francken komt zwaar onder vuur te liggen: “Op deze manier worden we monddood gemaakt” Politiek
Politiek

Theo Francken komt zwaar onder vuur te liggen: “Op deze manier worden we monddood gemaakt”

Theo Francken komt zwaar onder vuur te liggen: “Op deze manier worden we monddood gemaakt”

Theo Francken, burgemeester van Lubbeek, krijgt heel wat kritiek van de drie Lubbeekse oppositiepartijen Groen, Lubbeek Leeft en Open VLD.

Francken (N-VA) heeft namelijk de gemeenteraad van 17 december, waar de meerjarenbegroting besproken zou worden, uitgesteld tot 30 december. “Met grote verbijstering werden we dinsdag op de hoogte gebracht van het feit dat de gemeenteraad, waarop de bespreking geagendeerd was, uitgesteld wordt... omdat de meerjarenbegroting NIET klaar is”, aldus de oppositiepartijen.

Ze beschuldigen Francken, die tevens bevoegd is voor de gemeentelijke financiën, ervan te veel tijd te steken “in federale materies en te weinig in de gemeente”. Ook vinden ze dat de oppositie monddood wordt gemaakt door deze cruciale gemeenteraad op een onmogelijk dag te laten plaatsvinden.

Eerste plaats

Groen, Lubbeek Leeft en Open VLD zullen meerjarenbegroting kritisch evalueren vanuit hun doelstellingen: meer en betere fietspaden, behoud en aanplanten van bijkomend groen, voldoende zorg voor iedereen in de gemeente en het niet afwentelen van kosten op de Lubbekenaren via directe of indirecte belastingen. “Voor ons komen inwoners van Lubbeek wél op de eerste plaats”, klink het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws