-->

Delphine Boël zet Albert II zwaar onder druk: Dwangsom van 5.000 euro per dag

Delphine Boël zet Albert II zwaar onder druk: Dwangsom van 5.000 euro per dag
Vrijdag 8 Februari 2019 - 07:57   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Delphine Boël speelt het spelletje hard. Ze dreigt met een dwangsom van 5.000 euro per dag dat koning Albert II geen DNA-staal afstaat. Albert ging in cassatie tegen een uitspraak die hem verplicht om een vaderschapstest te ondergaan. Volgens de advocaten van Boël werkt dat beroep niet opschortend.

In oktober besliste het Brusselse hof van beroep officieel dat Jacques Boël niet haar biologische vader is. Daar bestond ook geen twijfel meer over, na onderzoek van de DNA-stalen die de industrieel had afgestaan. Daarmee werd door de rechtbank meteen ook de weg vrij gemaakt voor de volgende stap: koning Albert die zijn DNA-staal af zou staan. Die weigert dat echter.

Le Soir weet dat het een juridische gevecht wordt nu. Op 14 februari wordt normaal de kalender vastgelegd voor het tweede luik. De verdediging zal echter poneren dat de hele zaak opgeschort moet worden, tot er een uitspraak in cassatie is. De advocaat van Boël zal dan weer proberen hard te maken dat het cassatieberoep niet in de weg staat van een snelle DNA-staal. Verwacht wordt dat de rechtbank op 14 februari geen beslissing neemt, maar pas maanden later.

TAGS  I  Delphine Boël  I  Koning Albert  I  n365