Mathieu van der Poel heeft een groot probleem: “Ik zie het echt niet” Sport
Sport

Mathieu van der Poel heeft een groot probleem: “Ik zie het echt niet”

Mathieu van der Poel heeft een groot probleem: “Ik zie het echt niet”

Mathieu van der Poel won vrijdag in Loenhout alweer zijn veertiende cross van het seizoen. Na een fabuleuze inhaalrace – van der Poel kwam ten val in de eerste ronde – wist hij de zege alsnog op te strijken.

Na afloop had Michel Wuyts nog wel één slotbemerking over een uitspraak van de wereldkampioen. “Van der Poel zegt dat hij nog altijd niet dat prettige, vrije gevoel heeft van vorig seizoen, toen hij zowat deed wat hij wilde en aanzette waar en wanneer hij wilde en de rest knal achter zich liet. Ik geloof hem, als hij dat zegt”, klinkt het bij de Sporza-commentator.

Of dat gevoel nog komt, is volgens co-commentator Paul Herygers nog maar de vraag. “Maar het is wel meer dan voldoende, neem ik aan. Normaal wint hij gewoon alles. Ik denk zelfs dat als hij die ene cross (Ronse, nvdr.) had gereden in andere omstandigheden, dan had hij die misschien ook wel na zijn stage kunnen winnen."

Roze wolk

“In ieder geval: dat komt van hem zelf”, zegt Herygers over de opvallende uitspraak. “Ikzelf zie dat niet, dat er nog ergens iets beterschap kan bieden. Maar als hij deze periode afgewerkt heeft, dan denk ik wel dat hij echt op een wolk gaat leven”, besluit de wereldkampioen van 1994.

Populair

Laatste nieuws