Zaterdag 11 Januari 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Mathieu van der Poel zorgt voor opschudding: “Dit is ongehoord”

Mathieu van der Poel zorgt voor opschudding: “Dit is ongehoord”

Mathieu van der Poel zal zich na zijn veldritseizoen weer volledig focussen op de voorjaarskoersen. Toch staan er nog een aantal vraagtekens in zijn kalender.

"Ik zie weinig of geen zekerheden. We zijn begin januari en dan vind ik dat je als topper je programma moet kennen", zo zegt wielercommentator Michel Wuyts. "Als procontinentale ploeg moet zijn team Alpecin-Fenix op wildcards rekenen."

"Daar moet de UCI iets op vinden", vindt Wuyts. "Jongens die terreinen willen combineren, moet je een kans geven. Misschien moet de UCI wildcards uitdelen voor zulke renners?"

Vedette

"Want wildcards vormen momenteel de rode draad in het wegprogramma van Van der Poel. De onzekerheid regeert nog en ik vind het wat ongehoord dat je misschien wel de grootste vedette van de eendagskoersen geen startplaats kan garanderen. Op Sagan en Alaphilippe na kan ik geen groter uithangbord voor een voorjaarskoers verzinnen."

“Want het gaat hier wel degelijk over Mathieu van der Poel", zegt Wuyts. "Al denk ik wel dat de broers Roodhooft (de teamchefs van Alpecin-Fenix, nvdr) gesprekken hebben gevoerd met de organisatoren. En dat ze links en rechts garanties hebben gekregen, maar nog niks kunnen zeggen. Waarschijnlijk is het aan de organisatie om de komst van Van der Poel aan te kondigen. Dat is nu eenmaal eigen aan de sport”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  n365