Maandag 20 Januari 2020 - 07:00   I   door Redactie

Mignolet haalt uit naar Anderlecht-fans: "Stel je dat eens voor!"

Simon Mignolet schrok zich zondagavond een hoedje in het Lotto Park. In de slotfase van de klassieker tussen Anderlecht en Club Brugge gooiden thuisfans een bommetje in de richting van Mignolet. Toen die bom ontplofte, bevond de Club-doelman zich vlakbij.

Mignolet haalt uit naar Anderlecht-fans:

Na afloop van de match reageerde Mignolet op het voorval. Hij pakte uit met een duidelijk statement richting de enkelingen die zich schuldig maakten aan de onbegrijpelijke actie. “Ik had voor de aftrap al zo’n rookbom weggegooid van het veld. Toen ik naar het bommetje liep, zag ik dat er plots een vlam uitstak."

"Gelukkig heb ik het niet vastgenomen en kon ik mij tijdig wegtrekken. Het is jammer dat zo’n zaken moeten gebeuren. Net nu het Belgisch voetbal opnieuw leeft, kan je met zo’n incident negatief in de internationale pers komen. Stel je maar eens voor dat er iemand geblesseerd raakt", aldus Mignolet bij Het Nieuwsblad.

"Een mooi gebaar van Vincent. En ik wil vooral dat onthouden"

Gelukkig kreeg Mignolet al snel flink wat steun van Vincent Kompany. Die nam zijn eigen fans op de korrel na het incident. "Een mooi gebaar van Vincent. En ik wil vooral dat onthouden, meer dan dat bommetje. Want het Belgisch voetbal heeft zo’n zaken niet nodig. Enkele minuten eerder help ik nog een Anderlecht-speler met krampen. Daarom vond ik het vreemd dat ik dan een voetzoeker naar mijn hoofd kreeg."

Mignolet die zijn tegenstander Colassin helpt om zijn krampen te verlichten.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  voetbal  I  sport