Dinsdag 21 Januari 2020 - 13:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Meriam (7) wordt dood aangetroffen in Molenbeek, naasten reageren voor het eerst: “Moeder met veel problemen”

Maandag is een vrouw opgepakt en verhoord, nadat haar 7-jarig dochtertje dood werd aangetroffen in haar bed in Molenbeek. Het kind bleek vrijdag al overleden.

Meriam (7) wordt dood aangetroffen in Molenbeek, naasten reageren voor het eerst: “Moeder met veel problemen”

Buren hebben naar eigen zeggen niets verdachts gehoord, al riep de moeder wel veel, en maakte ze veel lawaai. Ze zeggen dat ze zich al langer vragen stelden over de rol van de moeder, en of zij wel geschikt was om voor haar kind te zorgen. Het meisje ging ook vaak zonder eten naar school.

“Vorige week werd haar mama hier nog op straat aangevallen door de papa van Meriam omdat hij zijn dochter van haar niet meer mocht zien”, zegt een buurman aan Het Nieuwsblad. “Maar die toestanden zijn we hier gewoon. We hebben nooit gemerkt dat ze haar dochtertje sloeg of mishandelde, dat mag ik niet zeggen."

Vaak afwezig

“Die vrouw was altijd vriendelijk, maar had wel veel problemen. Ze was depressief en slikte veel medicijnen”, klinkt het nog. Ook de leerkracht van Meriam is aangeslagen. Er was eerder al gesignaleerd dat er problemen thuis waren, en Meriam was vaak afwezig. “Nochtans was ze graag op school, ze bloeide hier helemaal open. Vaak had ze geen eten bij of geen tussendoortje. Ze was op school wel geliefd. En altijd vrolijk”, zegt deze.

De moeder is intussen al uren ondervraagd, maar houdt vol niet te weten waar haar dochtertje aan gestorven is. Communicatie over de zaak is dus nog niet mogelijk, zegt het parket van Brussel. De moeder blijft in de cel. Het appartement is verzegeld.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Molenbeek  I  Meriam  I  Brussel