-->

Hier is Bart De Wever echt niet goed van: “Toen ik dat vernam moest ik even gaan zitten”

Hier is Bart De Wever echt niet goed van: “Toen ik dat vernam moest ik even gaan zitten”
Dinsdag 21 Januari 2020 - 19:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

In de bevoegde gemeenteraadscommissie liet Bart De Wever verstaan dat het illegale vuurwerk op oudjaar georganiseerd werd door een criminele bende.

"Dat vuurwerk had hier en daar een georganiseerd karakter”, zegt de N-VA-voorzitter. “Buurtbewoners hebben de politie gemeld dat er auto's rondreden die vol staken met vuurwerk dat werd uitgedeeld aan jongeren."

In Deurne is er zelfs cobra-vuurwerk gebruikt waarvan de kracht even groot is als van een handgranaat. "De hypothese is dat zij die dit dure vuurwerk kunnen aankopen, dat financieren met geld afkomstig uit de handel in andere substanties. Het zijn dezelfde mensen die jongeren rekruteren om in bepaalde wijken de boel op stelten te zetten."

Sleeptouw

Deze bende deelden volgens De Wever doelbewust vuurwerk uit aan jongeren. “Ik schrok zelfs van de zeer jonge leeftijden in dit dossier. Ik kan zijn exacte leeftijd niet vermelden maar toen ik dat las moest ik even gaan zitten. Het zijn niet altijd jongeren van amper twaalf, dertien of veertien jaar, maar ze laten zich wel heel gemakkelijk op sleeptouw nemen."

TAGS  I  Bart De Wever  I  N-VA  I  vuurwerk  I  Deurne