Zaterdag 25 Januari 2020 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Gwendolyn Rutten zwaar onder vuur: “Ze is politiek dood, maar beseft het zelf niet”

Gwendolyn Rutten zwaar onder vuur: “Ze is politiek dood, maar beseft het zelf niet”

Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft zich nog steeds geen kandidaat gesteld om zichzelf op te volgen als voorzitter van de partij. Mogelijk gaf zij begin deze week haar laatste nieuwjaarstoespraak als partijvoorzitster.

Rutten Rutten benadrukte in deze speech nog maar eens de band de Open VLD heeft met de MR. Het was zeker niet de eerste keer dat ze dit deed. De voorzitter van de Franstalige zusterpartij was zelfs te gast op de Open VLD-receptie.

"Ik denk dat Gwendolyn Rutten op dit ogenblik politiek dood is, maar dat ze het zelf nog niet helemaal door heeft", zegt columnist Noël Slangen in ‘De Afspraak op Vrijdag’. Slangen heeft zelf een verleden binnen de Open VLD. "Dat merk je onder andere door het feit dat men zo op dat partnership met de MR blijft hameren, terwijl dat partnershiptoch wel zwaar onder druk staat."

Marrakesh-crisis

Hiervoor verwijst Slangen naar de Brusselse regeringsvorming waar Open VLD uiteindelijk in een regering zónder de MR is gestapt. "Dat is men niet vergeten’, weet hij. “En Charles Michel heeft ook nog altijd problemen met het feit dat destijds tijdens de Marrakesh-crisis Rutten de weg afsloot om een doorstart te kunnen maken. Ondanks alle gearmde en lachende gezichten is die relatie tussen MR en Open VLD zeker niet zo goed als men wil laten uitschijnen”, besluit Slangen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Gwendolyn Rutten  I  Open VLD