Zaterdag 25 Januari 2020 - 11:30   I   door Redactie

Batshuayi kijkt niet om naar eigen kind (2) dat halfdoof is: "Hij kan haar nochtans helpen"

Batshuayi kijkt niet om naar eigen kind (2) dat halfdoof is:

In Duffel woont een halfdoof meisje van twee. Haar vader is Michy Batshuayi, maar de Rode Duivel wil niets met het kind te maken hebben. De mama is Gitte Vander Elst (27). Batshuayi is gedagvaard wegens familieverlating en moet alimentatie betalen.

Gitte raakte in februari 2017 onbedoeld zwanger van Batshuayi na een nacht in een hotel in Londen. Daya kwam op 23 november zwaar ziek ter wereld, maar Batshuayi wilde er niks mee te maken hebben. Gitte kon niet meer aan de slag als stewardess na de bevalling omdat ze iedere dag bij haar zieke dochter wilde zijn in het ziekenhuis.

Ze wilde eigenlijk niet naar de rechtbank, maar kon niet anders. Dat zegt haar advocaat Stefanie Keyser in Het Laatste Nieuws. “Trouwens, de wetgever staat ook niet toe dat je wegloopt van je kind. Het was haar recht om van Batshuayi (die 137.000 euro per week verdient, red.) te vragen dat hij op zijn minst de financiële last en zeker ook de medische kosten zou delen.”

"Nooit verwacht"

“Ik had nooit verwacht dat het zo ver zou kunnen komen”, vertelt Gitte Vander Elst (27), dochter van een productiemanager en een kapster, haar verhaal. “Als Daya later even sterk wordt als haar mama, dan zal ze kunnen omgaan met de pijnlijke vaststelling dat haar papa er tragisch genoeg voor heeft gekozen om geen band met haar te willen.”

"Hij schold mij in zijn berichten uit voor hoer - hij, die vreemd was gegaan en die destijds met callgirls is betrapt - en wel duizend keer moest ik horen dat ik het express had gedaan, dat ik hem er met opzet had ingeluisd. Ik zweer op al wat mij lief is dat dat niet het geval was."

Dochter Daya heeft bovendien een virus opgelopen. Dat kan nog grote gevolgen hebben. "Enkel die doofheid aan haar rechteroortje is vastgesteld. Haar hele eerste levensjaar was er die verschrikkelijke onzekerheid. Wat zou mijn kind kunnen? Wat niet? Daya heeft veel in het ziekenhuis gelegen, veel medicatie moeten nemen en veel onderzoeken moeten doorstaan. Er is trouwens nog tot haar 6de, 7de levensjaar een kans dat ze aan haar goede oortje doof wordt."

Hoorimplantaat

"Maar wat mij enorm veel verdriet doet, is dat Daya een hoorimplantaat nodig heeft om te kunnen horen zoals elk ander kind en Michy daar niet naar omziet. Hoe kan je zoiets verstaan? Zo’n implantaat kost tussen de 20.000 en de 30.000 euro, zo veel geld heb ik niet. Van het alimentatiegeld houd ik na aftrek van de belastingen nog 1.600 euro over, ik zou het al jaren moeten opsparen om aan dat bedrag te komen. Terwijl hij zo’n som met gemak zou kunnen betalen. Hij moet er nog geen dag voor werken om zijn dochter haar volledige gehoor te geven", aldus Gitte.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Chelsea  I  v24  I  voetbal  I  sport