Dinsdag 28 Januari 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Niels Albert verrast met uitspraak over Wout Van Aert: “Dat is heel jammer voor hem”

Niels Albert verrast met uitspraak over Wout Van Aert: “Dat is heel jammer voor hem”

Niels Albert blikt in zijn column van Het Laatste Nieuws vooruit naar het wereldkampioenschap veldrijden in Dübendorf, Zwitserland. Het komt niet als een verrassing dat Albert maar één man ziet winnen.

"Over de mannen kunnen we kort zijn. Mathieu van der Poel wordt zondag voor de derde keer wereldkampioen”, is Albert heel duidelijk. “Het is logisch dat Wout Van Aert tekort schiet, zoals de andere Belgen tekort zullen schieten.” Maar het kan ook nog anders verlopen volgens de voormalige wereldkampioen.

“In alle WK’s waar Wout Van Aert won, was van der Poel de favoriet”, zegt hij. “Dat was zo in Bieles in 2017 en in Valkenburg 2018. In Bieles was van der Poel niet te kloppen, op een parcours dat hem heel goed lag. Het draaide anders uit. Van der Poel reed bij herhaling lek. En zoals iedereen weet had Wout toen de betere banden, oude, taaiere exemplaren die ik nog in mijn kelder had liggen."

Jammer

“Ze komen zondag misschien ook van pas. Ik laat me vertellen dat de ondergrond van het WK gedraineerd gras is, met steengruis eronder. Dat komt omdat het parcours naast een start- en landingsbaan voor vliegtuigen ligt”, aldus Albert.

“Het terrein daarnaast zou verhard zijn voor het geval een vliegtuig naast de baan zou belanden. Dan mag zo’n toestel niet in het gras zakken. Krijgen we weer een WK zoals in Bieles, waar iedereen lek reed? Het zou kunnen. Jammer voor Wout, maar die banden heb ik niet meer liggen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  veldrijden  I  Wout Van Aert