Zondag 9 Februari 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Wout van Aert wint voor het eerst na zijn zware val: "Dat voelt echt niet aangenaam"

Wout van Aert wint voor het eerst na zijn zware val:

Wout van Aert heeft zijn eerste zege beet sinds zijn zware val in de Tour. Van Aert won voor eigen volk in Lille. Zijn vorige zege in het veld dateert al van meer dan een jaar geleden.

“Het was lang geleden. Veel te lang naar mijn goesting, ik hoop dat het in de toekomst nooit meer zo lang hoeft te duren", vertelt Van Aert in Het Nieuwsblad.

Van Aert oogde erg nerveus. "Ik was inderdaad zeer nerveus en dat straalde ook af op de mensen rondom mij. Iedereen wist hoe hard ik naar deze zege uitkeek. Er was zoveel spanning dat het eigenlijk niet aangenaam voelde. Ik wou mij absoluut bewijzen. Toen ik maandag thuis kwam van het WK voelde ik dat de benen goed waren en ik in staat moest zijn om mee te kunnen doen voor de overwinning, maar dan moet het ook nog gebeuren."

Van Aert gaat stevig trainen in Tenerife om zijn topniveau te halen. “De voorbije weken trainde ik nooit langer dan vier uur. De komende weken zullen de trainingen zelden korter zijn dan vier uur. Het is de bedoeling om de opgebouwde intensiteit te koppelen aan duurvermogen. Ik moet ook nog wat spiermassa en gewicht verliezen. Tijdens mijn revalidatie heb ik veel in de fitness gezeten, waardoor ik extra been- en armspieren kweekte. Die spieren moeten er terug af. Als ik nog twee kilogram kan verliezen, zal ik in het voorjaar wel kunnen volgen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport