Genk krijgt goed nieuws over Pozuelo: "Ze mogen vreugdedansje doen"

Genk krijgt goed nieuws over Pozuelo:
Woensdag 13 Februari 2019 - 08:20   I  

De vechtscheiding die in de maak is tussen KRC Genk en zijn spelmaker Alejandro Pozuelo beheerst de Belgische voetbalwereld nu al bijna een week. Pozuelo wil naar het Canadese Toronto, maar Genk wil niet meewerken aan een deal. En de Limburgers zouden misschien nog aan het langste eind kunnen trekken.

Pozuelo stuurde dinsdagnamiddag een statement de wereld in waarin te lezen stond dat hij in januari heeft gezegd dat hij Genk tot het einde van het seizoen trouw zou blijven. Hij benadrukt wel dat hij geen nieuw contract heeft getekend waar zwart op wit instaat dat hij tot het einde van het seizoen zou blijven.

Advocaat Thierry Vranken heeft echter goed nieuws voor Genk. "Als ik de advocaat van Genk was, deed ik nu een vreugdedansje. Een wijziging aan een overeenkomst, zoals het weglaten van de afkoopclausule van acht miljoen uit het contract van Pozuelo, ontstaat op het moment dat alle partijen daar akkoord over zijn", zegt de man in Het Nieuwsblad.

"Getekende aanpassing is niet vereist"

"Een getekende aanpassing aan zijn contract is daarvoor in principe niet vereist", gaat Vranken verder. "Wel moet er een begin van bewijs zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld beelden zijn van de persconferentie waarin hij zegt dat hij bij Genk zal blijven. Dat hij zijn uitspraken nu zelf nog eens op papier gezet heeft, geeft Genk alleen maar meer munitie voor de rechtbank.”

TAGS  I  KRC Genk  I  Toronto  I  Pozuelo  I  sport  I  voetbal