-->

Britse Queen Elizabeth krijgt opnieuw zware klap te verwerken

Britse Queen Elizabeth krijgt opnieuw zware klap te verwerken
Dinsdag 11 Februari 2020 - 18:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: BBC  I  

De Britse koninklijke familie krijgt opnieuw een forse tegenslag te verwerken. De BBC meldt namelijk dat het huwelijk van de oudste kleinzoon van Queen Elizabeth, Peter Phillips, gestrand is.

Phillips is de zoon van prinses Anne en het eerste kleinkind van de Queen dat trouwde. Hij leerde de Canadese Autumn Patricia Kelly in 2003 kennen achter de schermen van een Grand Prix-Race in Montréal. Zij had geen idee dat hij een zoon was van een Britse prinses, tot ze hem plots op televisie tussen de koninklijke familie zag staan voor de 18e verjaardag van prins William.

Het nieuws komt als een complete verrassing, want Peter en Autumn golden als een stabiel koppel. Ze zullen hun kinderen in co-ouderschap opvoeden. "Onze families zijn droevig, maar steunen ons", klinkt het. Die families werden eind vorig jaar al op de hoogte gebracht van de breuk.

Het is de eerste echtscheiding in de Britse koninklijke familie sinds 1996. Toen scheidden kroonprins Charles en prinses Diana, en van prins Andrew en Sarah Ferguson.

TAGS  I  Queen Elizabeth  I  Peter Phillips  I  shownieuws