-->

Queen Elizabeth neemt hard besluit en schakelt advocaten in tegen prins Harry en Meghan Markle: “Dit is ongezien”

Queen Elizabeth neemt hard besluit en schakelt advocaten in tegen prins Harry en Meghan Markle: “Dit is ongezien”
Zaterdag 22 Februari 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Daily Mail  I  

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle mogen hun handelsmerk, Sussex Royal, niet meer gebruiken. Het merk wordt deze lente afgeschaft.

Meghan wilde zich eerst verzetten tegen de beslissing van de Queen. De merknaam was immers een belangrijk deel van haar toekomstplannen. “Meghan was erg aangedaan door het nieuws”, zegt een anonieme vriendin van de hertogin van Sussex in de Daily Mail.

“Ze denkt wel dat het weinig uit zal maken, omdat ze ervan overtuigd is dat Elizabeth geen gerechtelijke stappen tegen hen kan ondernemen. Ze verklaarde dat ze niet écht van plan zijn om gekke T-shirts en balpennen te verkopen. Zo lang ze het merk met respect behandelt, ziet ze er geen probleem in."

Uit de familie gegooid

De Queen dacht daar duidelijk anders over en schakelde een klein leger advocaten in. Dat was voor Meghan teken om de strijd om de merknaam op te geven: in de lente verdwijnt Sussex Royal samen met de koninklijke titels van het koppel en hun kantoor in Buckingham Palace.

“Dit is ongezien voor royals met zo’n hoge functie”, zegt BBC-correspondent Johnny Dymond. “Dit betekent dat Harry en Meghan compleet uit de familie zijn gegooid. De familie staat erop dat de Sussexen exact krijgen waar ze om gevraagd hebben, maar toch nooit echt wilden. Ik denk niet dat het koppel deze zet had zien komen. Het zorgt in ieder geval voor zware imagoschade dat ‘erelintje’ van Sussex Royal moeten afwerpen."

TAGS  I  Queen Elizabeth  I  shownieuws  I  Meghan Markle  I  prin Harry  I  Royal Sussex