Dinsdag 25 Februari 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: The Sun   I   door Redactie

Meghan Markle en prins Harry halen zich opnieuw de woede op de hals met nieuwe stoot: “Zo kan het niet verder”

Na hun vertrek uit de Britse koninklijke familie lijken prins Harry (35) en Meghan Markle (38) niet meer van onder de negatieve kritiek uit te geraken.

Meghan Markle en prins Harry halen zich opnieuw de woede op de hals met nieuwe stoot: “Zo kan het niet verder”

Het koppel verblijft momenteel in Canada, maar moeten echter nog steeds professioneel beveiligd worden. Een taak waarvan de Canadese politie én Britse leden van Scotland Yard zich van kwijten. En dat brengt een serieus prijskaartje met zich mee: 24 miljoen euro om precies te zijn.

“Zoals het nu is, kan het niet verder”, meent Dai Davies, een ex-agent van de Britse Metropolitan Police. “Ze breken alle regels, of doen tenminste alsof de regels niet op hen van toepassing zijn. De Londense politiedienst was al langer zwaar onderbemand omdat onze politici maar blijven schrappen in het budget. Nu we ook nog personeel achter Harry en Meghan aan moeten sturen, draagt dat alleen maar bij aan de kopzorgen."

Rekening

Harry en Meghan zouden zich niets aantrekken van deze onderbemanning. “Ze ondernemen vaak solotripjes tussen de UK en Vancouver. Harry, Meghan en Archie bevinden zich maar al te vaak op drie verschillende locaties, die dan elk even zwaar beveiligd moeten worden”, klinkt het. “Ze vragen ook expliciet om die beveiliging, maar weigeren om zelf compromissen te sluiten."

Brits Labour-minister Stephen Doughty is niet te spreken over het feit dat Harry en Meghan het maar normaal vinden dat die enorme som geld door de belastingbetaler wordt betaald. “Ik sta achter hun recht op vrijheid en respecteer hun beslissing om een stap terug te zetten. Maar we moeten ons écht eens bezig gaan houden met de rekening die we binnenkort gepresenteerd krijgen. Zeker wanneer ze beginnen reizen voor persoonlijke of commerciële redenen”, aldus Doughty.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Meghan Markle  I  prins Harry  I  shownieuws