Viroloog Steven Van Gucht: “Het moment dat we de maatregelen loslaten, zal het virus opnieuw zeer sterk doorbreken” Royalty
Royalty

Viroloog Steven Van Gucht: “Het moment dat we de maatregelen loslaten, zal het virus opnieuw zeer sterk doorbreken”

Viroloog Steven Van Gucht: “Het moment dat we de maatregelen loslaten, zal het virus opnieuw zeer sterk doorbreken”

Het is nog iets te vroeg om conclusies te trekken over het effect van de getroffen maatregelen op de verspreiding van het coronavirus. Dat stelt Steven Van Gucht, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum.

"We kunnen wel vrij zeker zijn dat door de maatregelen de situatie er nu een stuk beter uitziet dan ze er zou hebben uitgezien indien we niéts hadden gedaan”, zegt Van Gucht op een persconferentie. Voor het eerst zien we een lichte daling in bepaalde cijfers. Dat is alvast bemoedigend nieuws en mogelijk een goed teken voor de rest van de week. “Maar die tendens zal nog moeten bevestigd worden de komende dagen."

Van Gucht benadrukt wel dat we nog helemaal niet uit de gevarenzone zijn. “Ook al gaan de cijfers verder dalen de komende weken, van het moment dat we de maatregelen loslaten, is het heel waarschijnlijk dat dit virus opnieuw zeer sterk zal doorbreken en uitbreken.” Het is dus heel belangrijk dat we onze discipline aanhouden.

Populair

Laatste nieuws