Vrijdag 27 Maart 2020 - 09:00   I   door Redactie

Opstand tegen Club Brugge: "Marc Coucke wil daar echt niet van weten"

Opstand tegen Club Brugge:

Als het van Club Brugge afhangt, dan wordt het huidige seizoen definitief stopgezet. Ook AA Gent zou wel te vinden zijn voor dat scenario. Marc Coucke en RSC Anderlecht komen evenwel in opstand tegen het plan van Club en Gent.

"Als medisch influencer behoort Coucke aan de kant van Marc Van Ranst te staan. Maar als voetballeider staat hij diametraal tegenover de Leuvense viroloog. Coucke is een van de weinige clubleiders die niet van een vroegtijdig einde van de competitie wil weten en alle hoop heeft gesteld in de UEFA. Die zou het einde van het voetbalseizoen voorbij 30 juni kunnen tillen", schrijft Het Nieuwsblad.

Waarom Coucke zo vurig hoopt dat het seizoen alsnog wordt verdergezet? De reden daarvoor is simpel: Coucke hoopt dat Anderlecht op die manier nog een Europees ticket in de wacht kan slepen. "Coucke wil per se de laatste waterkans op Europees­ voetbal benutten", benadrukt Het Nieuwsblad.

Eerste rij

"Als er straks opnieuw mag gevlogen worden met voetbalploegen, wil Coucke op de eerste rij zitten. Een nieuw seizoen met een asteriskje - voor het tweede jaar op rij zonder Europees voetbal - wil Coucke vermijden als de pest", besluit de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport