-->

Marc Van Ranst over drama in woonzorgcentra: “Het is duidelijk een groot probleem, maar ik vrees dat het nog erger gaat worden"

Marc Van Ranst over drama in woonzorgcentra: “Het is duidelijk een groot probleem, maar ik vrees dat het nog erger gaat worden
Zaterdag 11 April 2020 - 09:30   I   Foto: VIER   I  Bron: VTM  I  

Gisteren lagen de sterftecijfers in ons land enorm hoog. Rusthuizen krijgen het zwaar te verduren. 45 procent van de corona-overlijdens situeert zich daar.

Hoeveel erger kan het nog worden in de rusthuizen? “Dat is moeilijk in te schatten, het is al behoorlijkerg op dit moment”, zegt Marc Van Ranst in 'VTM Nieuws'. “Er zijn natuurlijk ook mensen die het krijgen en ervan genezen, maar dat dit een groot probleem is in de rusthuizen, is intussen wel voor iedereen duidelijk. Ik vrees dat het nog iets erger kan worden, ja."

In rusthuizen lag het sterftecijfer echter altijd al hoog. “Op dit moment worden ongeveer alle overlijdens die gemeld worden in de rusthuizen gelinkt aan Covid-19, alsof er geen mensen overlijden aan andere zaken”, aldus Van Ranst. “Dat speelt ook wel voor een deel mee. En de sterftecijfers in rusthuizen zijn natuurlijk altijd hoog, dat mogen mensen niet vergeten. Dat maakt het natuurlijk niet minder erg."

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  VTM Nieuws