-->

Coronavirus is mogelijk al in september begonnen (en niet in Wuhan)

Coronavirus is mogelijk al in september begonnen (en niet in Wuhan)
Zondag 19 April 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: Newsweek  I   door Redactie

Het coronavirus zou in september al ontstaan zijn. Dat is de conclusie van enkele Britse wetenschappers. Ze zijn dus van mening dat het niet begonnen is in de Chinese stad Wuhan. Daar wordt algemeen van uitgegaan.

Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge proberen de oorsprong van de dodelijke ziekte te achterhalen door de genetische geschiedenis ervan in kaart te brengen. De onderzoekers hebben drie verschillende varianten van het virus, die in verschillende delen van de wereld, voorkomen.

Men denkt dat de pandemie ergens tussen 13 september en 7 december gestart is. Professor Peter Forster benadrukt dat het cruciaal is om uit te zoeken waar het virus echt vandaan komt, om zo een toekomstige pandemie te stoppen.

Aangenomen wordt dat type A van het coronavirus het dichtst in de buurt komt van het type Covid-19 dat in vleermuizen wordt aangetroffen. Het is gevonden bij Chinese en Amerikaanse patiënten, maar het is niet de meest voorkomende variant in China. China wordt samen met Europa vooral getroffen door type B. Dat is ook de variant die het meeste voorkomt in Wuhan.

Niet in Wuhan

In de provincie Guandong bleken zeven van de elf bij patiënten gevonden monsters variant A te zijn, wat twijfel deed ontstaan ‚Äč‚Äčover de oorsprong van de uitbraak. Daardoor wordt de theorie - dat het virus ontstaan is op een vismarkt in Wuhan - steeds onwaarschijnlijker, zo meldt Forster.

TAGS  I  Coronavirus  I  Wuhan