Ben Weyts over strategie bij opening van scholen: "Die leerjaren zijn essentieel" Politiek
Politiek

Ben Weyts over strategie bij opening van scholen: "Die leerjaren zijn essentieel"

Ben Weyts over strategie bij opening van scholen: "Die leerjaren zijn essentieel"

De scholen openen weer vanaf 15 mei. Dat zal zeer geleidelijk aan gaan. Met eerst enkel het eerste, het tweede en zesde leerjaar. Daarnaast ook het zesde middelbaar.

"Wij discussiëren al lang met het expertencomité", legt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) uit in VTM NIEUWS. "Dit voorstel wordt gesteund door professor Vlieghe, de voorzitter van het GEES (de expertengroep, red.). We hebben er echt heel lang aan gewerkt. We doen aanbevelingen op vlak van veiligheid, maar ook op vlak van evaluatie."

Opvallend is wel dat enkel het eerste, het tweede en het zesde leerjaar herstarten in de lagere school. "Om risico's te beperken gaf men aan om de instroom zo maximaal mogelijk te beperken", vertelt Weyts. "Dan moet je keuzes nemen. Als je dan kiest voor bijvoorbeeld een kleuterklas, kon je een andere klas niet naar school laten komen. Die eerste twee leerjaren zijn de kritieke jaren. Dan krijg je de basis mee. Daarnaast het zesde leerjaar, dat is het overgangsjaar. Die jaren zijn van essentieel belang."

Evaluatie na één week

Opvallend: na een week wordt er al opnieuw geëvalueerd. Weyts heeft de ambitie om nog "zoveel mogelijk" leerjaren dit schooljaar weer naar school te laten gaan. "Dan moeten we wel de goedkeuring krijgen van de virologen. Daarom moeten we na één week al bekijken hoe het praktisch gegaan is en wat de toestand van de epidemie", stelt Weyts.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws