Marc Van Ranst is ontgoocheld: "Ik had gedacht dat de bevolking met een sterke aanbeveling wel een mondmasker zou dragen" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst is ontgoocheld: "Ik had gedacht dat de bevolking met een sterke aanbeveling wel een mondmasker zou dragen"

Marc Van Ranst is ontgoocheld: "Ik had gedacht dat de bevolking met een sterke aanbeveling wel een mondmasker zou dragen"

Sinds vandaag zijn mondmaskers in onder meer onze winkels verplicht in ons land. "Uiteraard zijn we hier tevreden mee", zegt viroloog Marc Van Ranst namens de experten in VTM NIEUWS. "Ik denk echter dat iedereen tevreden is. De politiek is dat ook."

"Wij hadden gehoopt dat de mondmaskers sterk aangeraden voldoende was. Eerlijk gezegd had ik gedacht dat dit ging werken. Ik dacht dat een sterke aanbeveling voldoende zou zijn om mensen te overtuigen om zo'n mondmasker te gaan gebruiken. Blijkbaar is dat onvoldoende en dan moet je naar zo'n verplichting gaan", aldus Van Ranst.

"In een ideale wereld hoef je die mondmaskers niet te verplichten. Pas op hé, er zijn mensen die omwille van medische redenen zoals astma het heel moeilijk hebben om een mondmasker te dragen. Dan is die verplichting een stap die je enkel maar wil nemen omdat het niet werkt", stelt Van Ranst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws