Zaterdag 11 Juli 2020 - 17:00   I   door Redactie

Mason (3) wordt helemaal blauw en moet gereanimeerd worden door mysterieuze aandoening: "Het was beangstigend, ik kreeg hem niet wakker"

Mason (3) wordt helemaal blauw en moet gereanimeerd worden door mysterieuze aandoening:

Nicole Earp, een mama uit het Engelse Derbyshire, schrok zich te pletter toen haar zoontje Mason (3) niet wakker wilde worden. Hij werd afgevoerd met de ambulance.

Mason was helemaal blauw geworden en moest gereanimeerd worden. Hij kampt met een mysterieus rugletsel. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij blauw en slap werd. Dit zou het gevolg zijn van de manier waarop zijn ruggegraat zich ontwikkelt.

"Het was beangstigend", legt de moeder uit. "Ik kreeg hem niet wakker nadat hij geslapen had van 22.30 uur tot 9.30 uur. Toen begon ik me zorgen te maken. De ambulance kwam en ze reanimeerden hem."

Dwarslaesie

Later bleek hij Dwarslaesie te hebben opgelopen door de ongebruikelijke manier waarop zijn ruggegraat is gegroeid. Nadien onderging hij een operatie, maar zijn nek raakte daarbij verlamd. 

Sinds zijn diagnose in december heeft Mason een lange weg afgelegd. Hij is echter nog steeds "erg zwak". 

"Het kost hem veel moeite om iets te doen, maar hij kan nu alleen gaan zitten en hij verrast ons voortdurend. De artsen durven niet voorspellen hoeveel hij nog zal herstellen, maar eerlijk gezegd doet hij het nu al beter dan ik had verwacht", zegt moeder Nicole.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Dwarslaesie