KRC Genk vloert vicekampioen AZ na vroeg doelpunt van Dessers Sport

KRC Genk vloert vicekampioen AZ na vroeg doelpunt van Dessers

KRC Genk heeft na zeges tegen Union en Excelsior en een gelijkspel tegen FC Utrecht nu ook een prestigieuze zege tegen AZ Alkmaar beet. De Limburgers kwamen in de eerste helft op voorsprong via Cyriel Dessers en gaven dat niet meer uit handen.

Hannes Wolf koos voor een type-elftal om aan de wedstrijd tegen de Nederlandse vicekampioen AZ Alkmaar te beginnen. Sterkhouders Bongonda, Dessers, Hrosovsky en Vukovic stonden aan de aftrap. Aangevuld met het jonge talent Luca Oyen die al indruk maakte in de voorbereiding.

In de beginfase van de wedstrijd had Genk het niet makkelijk met het hoge tempo van AZ, zonder dat de Nederlanders veel kansen kregen. Na 20 minuten spelen was het wel Genk dat op voorsprong kwam via een strafschop. Leeuwin was te laat en raakte Uronen, Cyriel Dessers zette de strafschop perfect om. Kansen vielen er nadien niet meer te noteren waardoor het aan de rust 0-1 stond.

Geen doelpunten meer dankzij sterke Vukovic

In de tweede helft begonnen beide teams met een compleet nieuw elftal. Onder meer Dewaest, Onuachu, Paintsil en De Norre kwamen erbij voor de Limburgers. Vukovic stond wel nog tussen de palen, Vandevoordt was er uiteraard niet bij na zijn positieve coronatest.

AZ kwam bijna meteen op gelijke hoogte. Jeugdspelers Taabouni en Oosting wisten een leuke aanval op te zetten, die laatste schoof de bal net voorlangs. Oosting zou kort nadien nog 2 mooie mogelijkheden de nek om wringen. Aan de overkant stopte Verhulst een poging van Paintsil na goed voorbereidend werk van Odey.

Een bijzonder jong AZ kwam op het einde wel nog opzetten. Onder meer Taabouni, Evjen en Druijf schoten op doel, maar telkens stond een goede en attente Vukovic op de juiste plek. Paintsil mikte in het slotkwartier na een uitstekende counter wel nog eens op Verhulst. Een goede generale repititie dus voor de Limburgers met het oog op de eerste speeldag over 2 weken. Genk lijkt meer dan klaar om sterk aan de nieuwe competitie te beginnen.