Ministers kunnen er zelf amper nog aan uit: Dit zijn de regels rond de twee sociale bubbels Politiek
Politiek

Ministers kunnen er zelf amper nog aan uit: Dit zijn de regels rond de twee sociale bubbels

Ministers kunnen er zelf amper nog aan uit: Dit zijn de regels rond de twee sociale bubbels

Er was gisteren de hele avond onduidelijkheid rond de sociale bubbels. Er was een bubbel van vijf vaste mensen, maar dan was er ook één van tien.

Het probleem is dat de ministers het zelf ook niet helemaal goed wisten. Of ze legden het althans toch niet duidelijk uit. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zei bijvoorbeeld dat je naast je bubbel van 5 nog met 9 anderen op café of restaurant kon gaan. Dat bleek dan toch niet te kloppen.

In praktijk kan je nooit voldoende afstand houden op café of restaurant. Dat is de belangrijke voorwaarde om met die negen andere af te spreken. Met hen moet je afstand kunnen houden. Die personen moeten niet tot je vaste bubbel horen.

"Op restaurant gaan is eigenlijk een nauw contact, dat is dus met uw bubbel, uw gezin met die vijf extra mensen", verduidelijkt viroloog Marc Van Ranst in Terzake. Je kan met hen bijvoorbeeld wel gaan wandelen of fietsen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws