Dinsdag 4 Augustus 2020 - 08:00   I   door Redactie

'Marc Van Ranst grijpt in, grote gevolgen voor start Jupiler Pro League'

'Marc Van Ranst grijpt in, grote gevolgen voor start Jupiler Pro League'

Het nieuwe seizoen is nog niet begonnen, maar nu al zitten ze bij de Pro League met de handen in het haar. Door de opflakkering van het coronavirus zijn er in de provincie Antwerpen strikte regels van toepassing. Die houden onder meer in dat er geen voetbalwedstrijden mogen doorgaan op Antwerps grondgebied.

Bij de Pro League hadden ze gehoopt dat expertengroep Celeval voor een uitzondering zou zorgen. Zo zouden Antwerp, KV Mechelen en Beerschot op hun eigen veld kunnen trainen en spelen. Eén probleem: Het Laatste Nieuws meldt dat Celeval niet van plan is om een uitzondering te maken.

Van Ranst grijpt in

Viroloog Marc Van Ranst, één van de leden van Celeval, spelde Antwerp afgelopen weekend reeds de les. Van Ranst vond het niet kunnen dat spelers zo innig met elkaar vierden na een doelpunt en de bekerzege. Beerschot en OH Leuven werden gewaarschuwd, maar lapten de voorschriften van Van Ranst vakkundig aan hun laars.

"Binnen Celeval waren er sowieso al meer tegen- dan voorstanders van een uitzondering. De beelden van afgelopen weekend sterken de experts - een enkeling buiten beschouwing gelaten - in hun overtuiging", schrijft HLN.

Kortere winterstop?

De thuismatchen van Antwerp, KV Mechelen en Beerschot die de komende tijd op het programma staan, zullen verschoven worden naar een later tijdstip. De kalender zit nu echter al overvol. Wellicht tijdens de winterstop, ergens tussen 29 december en 17 januari. Ergens een midweekspeeldag inpassen, wordt immers moeilijk.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport