Woensdag 5 Augustus 2020 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ook volgende week houden tropische temperaturen aan: dit staat ons te wachten

Ook volgende week houden tropische temperaturen aan: dit staat ons te wachten

Vandaag begint een hittegolf die tot wel een week lang kan duren. Vooral zaterdag wordt een zeer warme dag. Dan kan het kwik plaatselijk oplopen tot wel 36 of 37 graden.

Donderdag wordt het op vele plaatsen tropisch warm. Het is ook zonnig met slechts enkele hoge wolkensluiers. De maxima schommelen volgens het KMI rond 31 à 32 graden op veel plaatsen, in de Kempen kan het lokaal 33 graden worden.

Vrijdag blijft het zonnig en wordt het erg warm. Het wordt zo'n 34 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak uit het oosten tot zuidoosten. Aan zee ontstaat er opnieuw een matige noordoostelijke zeebries in de loop van de namiddag.

Zaterdag

Zaterdag wordt dan opnieuw tropisch warm met temperaturen tot 36 graden in het centrum van het land. Aan zee blijft het koeler met zo'n 28 graden. Ook op zondag wordt het erg warm met maxima rond 33 à 34 graden in het centrum.

Opnieuw kunnen er enkele stapelwolken gevormd worden in de loop van de dag. Zeer lokaal is er kans op een warmteonweer al is de kans eerder beperkt. Aan zee blijft het beduidend koeler met daar maxima rond 24 graden.

Volgende week

Volgende week lijkt de hitte aan te zullen houden. Op veel plaatsen in het binnenland kan het kwik al zeker op maandag en dinsdag rond of boven 35 graden uitkomen. De ontwikkeling van een geïsoleerde onweersbui is niet uit te sluiten. Verkoeling zou pas later in de week volgen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  hittegolf  I  weer  I  klimaat