Goed nieuws voor wie de hitte beu is: Temperaturen nemen flinke duik en dat blijft zo een hele tijd Royalty
Royalty

Goed nieuws voor wie de hitte beu is: Temperaturen nemen flinke duik en dat blijft zo een hele tijd

Goed nieuws voor wie de hitte beu is: Temperaturen nemen flinke duik en dat blijft zo een hele tijd

Wie de hitte beu is, mag zich nu aan typisch Belgisch zomerweer verwachten. De temperaturen zakken tot 20 graden en het wordt wisselvallig. De hitte lijkt voor een hele tijd voorbij. Dat meldt het KMI.

Vanavond blijft het gedeeltelijk bewolkt en droog. Vannacht wordt het meestal lichtbewolkt, maar naar morgenochtend toe vergroot de kans op buien in de kuststreek. De minima schommelen van 13 tot 18 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Zaterdag verwachten we opklaringen en bewolkte perioden met enkele buien. De maxima schommelen tussen 20 en 23 graden, wat ongeveer normaal is voor de tijd van het jaar. Het is behoorlijk winderig met een matige tot lokaal soms een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust waait de wind af en toe zelfs krachtig. Rukwinden tot 65 km/u zijn mogelijk.

Ook zondag blijft het wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele buien. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. De westzuidwestenwind waait matig en aan de kust vrij krachtig met pieken tot 50 km/u.

Maandag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Een paar (lichte) buien zijn nog mogelijk bij maxima van 17 tot 21 of 22 graden. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest. Dinsdag is het eerst droog met opklaringen, nadien wordt het zwaarbewolkt met soms wat regen. We halen maxima van 16 tot 22 graden. De matige zuidwestenwind wordt later zwak en veranderlijk.

Woensdag is het vaak zwaarbewolkt met perioden met buien. De maxima liggen in het centrum rond 21 graden. Er staat een stevige zuidwestenwind. Donderdag bereikt koele Noordzeelucht onze streken met eventueel wat lichte neerslag. De noordnoordwestenwind is matig. De maxima klimmen niet hoger dan 15 tot 20 graden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws